2 Ağustos 2012 Perşembe

Datça | Muğla Tatil Yerleri


zel Koruma Bölgesi olarak ilan edilen Datça Yarımadası, sizleri kucaklayan yemyeşil doğası, masmavi denizi, upuzun sahil şeridi, 52 adet koyu ve zengin flora ve faunasının yanı sıra içinde tarihi barındıran Knidos Antik Kenti ile ülkemizin önemli turizm merkezlerindendir. Yat turizmi bakımından önemli bir yere sahip olan Datça, Bodrum ve Fethiye arasında yoğunlaşan mavi yolculukların önemli duraklarındandır. Ayrıca beldeye gelen turistler için trekking, sörf, yelken gibi doğa ve su sporlarının yapılabileceği ideal ortama sahiptir.
GEZİLECEK YERLER
-Kızılbük ve Hayıtbükü
Datça-Knidos yolu üzerinde bulunan Kızılbük ve Hayıtbükü, yemyeşil bir doğanın içinden ilerleyerek Ege’nin bakir kalmış koylarını görmüş olursunuz.
-Palamutbükü
Masmavi denizin içinde küçücük bir ada olan Palamutbükü, çam ağaçlarının arasından aşağıya doğru indikçe upuzun bir kumsal ve tertemiz deniz karşılar sizi. Çevrede ki balık lokantalarından gelen yemek kokularıyla karşılar misafirlerini. Eski köy evlerinin restore edilerek pansiyon ve otel haline getirilmesiyle çevre halkının turizme verdiği önemi göstermektedir. Teknelerle, yatlarla ve feribotlarla ulaşabileceğiniz Palamutbükü muhteşem bir tatil geçirmenizi sağlayacaktır.
-Knidos 
Milattan önce 4. yy’da Tekir Burnu’na kurulan antik kent, doğal koylarıyla nemli bir ticaret merkezi haline gelmiştir. Mimari bakımdan çok fazla dikkat çeken kent Hippodamus’un planlarına göre kurulmuştur. Antik kentte çok sayıda tapınak, kutsal alanlar, tiyatrolar ve görkemli binalara ev sahipliği yapmıştır. Çok sayıda bilim adamı ve sanatçı yetişen kentte, tarihin en büyük okullarından olan tıp okulu açılmıştır. eykeltraş Praksiteles tarafından çıplak olarak yapılan güzellik ve aşk tanrıçası Afrodit Heykeli’nin güzelliği dillere destan olur. Sadece bu heykeli görmek için uzak diyarlardan Knidos’a ziyaretçi akını başlar.
-Çiftlik Limanı
Çiftlik Limanı, Datça İskelesi’ne yaklaşık 20 km uzaklıkta bulunmaktadır. Bu limanın doğusunda Adatepe Yarımadası ve Çiftlik Adası bulunmaktadır.
-Hızırşah 
M.Ö 4.yy’dan kalan seramik atölyeleri ve selçuklu camisinin görülebileceği Hızırşah Köyü iskele mahallesine 5 km mesafededir.
DATÇA’DA NELER YAPABİLİRSİNİZ
-Trekking, sörf ve yelken gibi su sporları yapabilirsiniz.
-Knidos antik şehrini gezebilirsiniz.
-Kızılbük, Hayıtbükü ve Palamutbükü gibi koyları gezebilir,Palamutbükü’nde herhangi bir balık lokantasında balık yeme keyfini yaşayabilirsiniz.
-Eski Datça’yı gezerek Datça’nın eski evlerini görebilirsiniz.
-Yaka Köye giderek taş evleri görebilirsiniz.
-Can Yücel’in Can evini ziyaret edebilirsiniz.
OTEL FİYATLARI
Luna Hotel Datça
luna otel datça 150x150 Datça | Muğla Tatil Yerleri
Ege Denizi ve Akdeniz’i ayıran Datça yarımadasında bulunan Luna Hotel Datça, Bodrum’a feribotla 1.5 saat mesafede olup, Marmaris’e 72 km. ve Dalaman Havaalanı’na 150 km. uzaklıkta yer alıyor.
17 adet 2 kişilik odası ve 2 adet 3 kişilik odası bulunan bu küçük aile otelinde, sakin ancak tarihin dokusuyla iç içe bir tatil geçirmeniz mümkün.
Temizliğe ve rahatınıza önem vererek özenle döşenmiş odalarında, klima, 24 saat sıcak su, mini bar, saç kurutma makinesi, televizyon, uydu yayını, eşya dolabı ve kasa bulunmaktadır.
Tesisin sunduğu en avantajlı fiyat: 55,00 TL
Telefon : +90 252 7123533
Fax : +90 252 7123476
E-Posta : info@lunadatca.com
Villa Mercan
villa mercan 150x150 Datça | Muğla Tatil Yerleri
“Sizlerin memnuniyeti bizim için bir sonuç değil,bir başlangıçtır .”
Otelimiz Eski Datça mevkiinde olup,ilçe merkezine 3 km. mesafededir.Etrafımız sırtını dağlara dayamış zeytin,badem,narenciye ağaçları ile çevrilidir.
Tesisimiz 6,5 dönüm araziye kurulmuştur.Kendinizi evinizde hissedeceğiniz toplam 11 odalı 2 villa,büyük havuzumuz ve restorant dışında kalan arazide; hamaklar,küçük oturma köşeleri,bol bol yastık sizi dinlenmeye davet etmektedir.
Sabahları kuş sesleri ile uyandıktan sonra,mis gibi demlenmiş çay eşliğinde ev yapımı özel reçeller,taze lor,zeytin peynir çeşitleri,bahçemizden domates biber,sütçü amcamızdan taze süt ve yumurta,fırıncı teyzemizden güzel kokulu Datça ekmeği ile kahvaltınızı yaparken günlük gazeteleri okuyabilirsiniz.
Kahvaltıdan sonra havuz başında şezlonglar sizi beklemekte.Arzu ederseniz kitaplığımızdan seçeceğiniz kitap yada dergi size eşlik edebilir.(Belki de buz gibi bir bira ile beraber.)Havuzda yüzerken etrafınızda uçuşan kırlangıçlar,yıkanan serçeler size doğanın ortasında olduğunuzu hatırlatır.
Gün içinde tavla,scrabble oynayıp havuz menüsünden hafif atıştırmalıklar seçebilirsiniz.
Akşam yemekleri ise;yarım pansiyon konaklayan misafirlerimiz için günlük değişen set menü şeklinde hazırlanmaktadır.Bu arada gün içinde çay,bitki çayı,neskafe ikramımızdır.Beş çayında da küçük süprizlerimiz olabilir.
Koyları gezip,denize girmek isteyen konuklarımız 5 dk-30 dk.arası uzaklıkta Türkiye`nin en temiz en mavi denizlerine girebilirler.Yürüme mesafesindeki Eski Datça köyü taş evleri ile gözünüzü okşayacaktır.Knidos antik kenti,Burgaz antik alanı,değirmenler mutlaka görülmesi gereken yerlerdir.
Stresinizi büyük şehirde bırakıp huzurlu bir tatil isterseniz biz Mercan ailesi olarak sizi burada bekliyor olacağız
Tesisin sunduğu en avantajlı fiyat: 100,00 TL
Telefon : +90 252 7123872
GSM : +90 536 2137053
Fax : +90 252 7123873
E-Posta : rezervasyon@villamercan.com
Gül Pansiyon
gül pansiyon 150x150 Datça | Muğla Tatil Yerleri
Tatil yaşamınızın en özel zevkidir aslında. Doğa ile içiçe, sessiz, sakin, unutulmaz tatil yaşamak herkesin hakkıdır. Bizler sizin bu özel tatili fazlasıyla hakettiğinizi biliyoruz. En büyük özverimiz sizleri kendi eviniz kadar olmasa da rahat ettirmektir. Datça’nın son yıllarda parlayan en büyük tatil köyü Mesudiye’nin Hayıtbükü koyunda siz değerli konuklarımızı beklemekteyiz.
Bizlerle birlikte ailenizle rahat ve güvenilir bir tatil anlayışı ile sizlerin damak zevkinize de hitap etmekteyiz. Özellikle yöresel lezzetlerimizden yemenizi size tavsiye ediyoruz. Tüm yemeklerimiz kendi zeytinyağımızda yapılmaktadır.
14 odası bulunan işletmemizin odalarında duş, wc, klima, 24 saat sıcak su bulunmaktadır. Ayrıca restoran hizmeti de vermekteyiz. Plajda şezlong ve şemsiye hizmeti de bulunmaktadır.
Pansiyonumuz aynı zamanda sizlere damak zevkinize uygun birbirinden leziz yemek çeşitleri de sunmaktadır. Restoranımızda taze balık çeşitleri, ızgaralar, zeytinyağlılar, mezeler, yöresel yemekler bulabilirsiniz.
Ailenizle birlikte özel bir akşam yemeği yiyebileceğiniz özel seçeneklerimizden mutlaka tatmanızı tavsiye ediyoruz.
Telefon : +90 252 7280027
E-Posta : info@gulpansiyondatca.com
Gülbahar Pansiyon Bungalow Restaurant
Gülbahar Pansiyon Bungalow Restaurant 150x150 Datça | Muğla Tatil Yerleri
Gülbahar Pansiyon Mesudiye Ovabükü’nde aynı zamanda Camping hizmeti de veren, dilerseniz çadırınızı kurabileceğiniz doğa ile içiçe bir huzur dolu bir aile işletmesidir.
Cafe-restoranımızda leziz yemeklerimizi deniz manzarası eşliğinde daha da bir lezzetle yiyebilir, tüm yorgunluğunuzu bu muhteşem manzarada denize bırakabilirsiniz.
Sadece 80 metre uzaklıktaki deniz size tüm bir yılın yorgunluğunu atmanızda fazlasıyla yardımcı olacaktır.
Odalarımızda klima, 24 saat sıcak su, duş, wc, balkon bulunmaktadır. Bahçeli pansiyonumuzun plajı, şezlong ve şemsiyeleri siz misafirlerimizi bekliyor.Ayrıca tesiste kablosuz internet de mevcuttur.
Tesisin sunduğu en avantajlı fiyat: 50,00 TL
Telefon : +90 252 7280029
GSM : +90 535 5995499
E-Posta 1 : gulbaharpansiyon@hotmail.com.tr
E-Posta 2 : gulbaharpansiyon@gmail.com
Datça Uslu Apart Otel
Datça Uslu Apart Otel 150x150 Datça | Muğla Tatil Yerleri
Türkiye’mizin cennet köşesi Datça’daki otelimiz de size tatiliniz boyunca evinizdeki rahatlığı hissettirmek için her türlü konfor ve imkan düşünülmüştür.
Yerli ve yabancı konuklarımızın uzun yıllardır huzurlu bir şekilde tatil yapmaları bizlerin en büyük sevinç kaynağı olmuştur. Otelimiz deniz kenarında, sessiz ve sakin bir ortamda, şehir merkezine yürüyerek 5 dakika uzaklıktadır. Tarih, doğa, tertemiz deniz, yılın 300 günü güneş, bol oksijen, taptaze balık, mavi yolculuk için ideal koylar, rüzgar sörfü, yelken, dalma ve çeşitli su sporları için uygun iklim koşulları,yeterli ulaşım, alışveriş eğlence ve sağlık imkanları, rahatı, konforu, kısacası nefis bir tatil için her şeyi bulabilirsiniz.
Denize sıfır konumda olan Datça Uslu Apart Otel yüzme havuzu ve kendine özel plajı ile siz değerli konuklarına yaşayacakları tatil boyunca en huzurlu ve rahat bir tatili sunmaktadır. Dilerseniz yüzme havuzunda güneşlenirken bir yandan da içkinizi yudumlayabilirsiniz, yada plajda şemsiyelerin altında sessiz ve sakin bir deniz keyfi yaşayabilirsiniz. Ayrıca işletmemize ait Cafe-Bar sizlerin gün boyu hizmetinizdedir.
Datça Uslu Apart Otel yıllardır büyük bir özveri ile çıtasını yükseltmiş ve büyüleyici atmosferine ve siz değerli müşterilerine sağladığı olanakları rahatlık ile ön plan çıkmaktadır. Odalarda her türlü donanım mevcut ve rezervasyon için önceden bizi aramanızı tavsiye ediyoruz. Tesiste her türlü sporun olması yanı sıra tekne, yürüyüş turları düzenlenmektedir. Ayrıca Barbekü geceleri de sizler için unutulmaz tatil anıları olarak hafızalarınızda kalacaktır. İyi tatiller…
Tesisin sunduğu en avantajlı fiyat: 62,50 TL
Telefon 1 : +90 252 7128008
Telefon 2 : +90 252 7128009
GSM : +90 530 9703030
Fax : +90 252 7128010
E-Posta 1 : usluapart@hotmail.com
E-Posta 2 : info@usluapartotel.com
Villa Dam Butik Otel
Villa Dam Butik Otel 150x150 Datça | Muğla Tatil Yerleri
Gözlerden uzak, özgürce haraket edebileceğiniz, sessiz, sakin, doğanın tam merkezinde Villa Dam Butik Otel. Burada Datça Yarımadası’nda olduğunuzu hissedecek , ruhunuza ve bedeninize keyif alacağı armağanlar sunacaksınız.
Muhteşem deniz, Yunan adaları, sahil, köy, orman manzarası ve temiz, serin havası ile gündüzü başka gecesi bir başka güzellikte.
Geniş bahçesi, fantastik ve otantik alanları, her konuk için oluşturulan izole locaları ile sürprizlerle dolu bir atmosfere sahip. Mesudiye’nin en büyüleyici panoramik görüntüsüne doyamayacaksınız.
Sahile biraz uzak ama üç muhteşem bükten -Ovabükü, Hayıtbükü, Palamutbükü- yararlanma imkanı var. Ovabükü sahilinde tesise ait şemsiye ve şezlonglar bulunuyor.
Villa Dam Butik Otel, konumundan ve konseptinden dolayı tesisine çocukları kabul etmemeye özen gösteriyor.
Villa Dam Butik Otel; konforu, rahatlığı, iç ve dış mimari özellikleri ile ayrıcalıklı bir ortamda olduğunuzu hissettirecek, umarız anı dağarcığınızın güzellikler bölümünde yer alacaktır.
Tesisin sunduğu en avantajlı fiyat: 100,00 TL
Telefon 1 : +90 252 7280126
Telefon 2 : +90 532 2817101
GSM : +90 531 5001014
E-Posta : drkaradmr@hotmail.com
Fora Apart Otel
Fora Apart Otel 150x150 Datça | Muğla Tatil Yerleri
Fora Apart Otel, Muğla’nın şirin ilçesi Datça’nın merkezinde, Kumluk Koyu’ndadır. Plaja 20 metre mesafededir. Dış görünüşüyle Akdeniz mimarisi ve geleneksel Türk mimarisini harmanlayan Fora, mimari tasarım ve uygulamasındaki estetiğiyle, konforu ve butik otel atmosferiyle keyifli bir tatil için birebir.
Tamamının doğal malzemelerden yapılmasına özen gösterilen otelimizde duvarlar ısıya ve sese karşı izolasyonludur. Camlar mevsime göre içerideki ısıyı koruyan özelliğe sahiptir. Klasik ve modern tarzın bileşimiyle dekore edilen odalarda pencereler, balkon kapıları, mutfak, her türlü mobilya aksamı ve iç kapıların ahşap olması, Fora’ya otantik bir hava katmaktadır.
Otelimizde 18 apart oda ve 10 otel odası vardır. Ev ortamı yansıtmasına özel önem gösterilen apartlarda açık mutfaklı bir salon ve bir yatak odası bulunmaktadır. Dilerseniz iki ek yatak olanağı da hizmetinizdedir. Uydu televizyon, buzdolabı, telefon ve saç kurutma makinesi standarttır. Her apartın hem salonunda hem yatak odasında klima vardır. Güneş enerjisinden yararlanarak verilen sıcak su hizmeti 24 saattir. Apartların bütün bu özellikleri, açık mutfak dışında, otel odalarında da mevcuttur.
Kablosuz internet erişiminin yanı sıra bir bilgisayar da lobimizde müşterilerimizin hizmetine sunulmuştur. Restoranlara, postaneye ve bankalara yürüme mesafesinde olan otelimizin yakın zamanda kahvaltı ve lokanta hizmetleri de devreye girecektir.
Tesisin sunduğu en avantajlı fiyat: 65,00 TL
Telefon : +90 252 7124800
Fax : +90 252 7120540
E-Posta : info@otelfora.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder